След невероятния си дебют, книгата "Днес не ми се излиза“ предстои да излезе и в аудио вариант, като ще бъде разпространена във всички онлайн платформи. Това коментира авторът на романа и редактор в Информационна агенция "Фокус“ Неда Узунколева в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Книгата е написана преди 10 години, когато тя е едва 19-годишна, но са необходими 10 години за да види бял свят. Редактор на романа е Або – водещият на предаването "Един неделен ден по шосето“ на Радио "Фокус“. Това е роман за трима герои, чиито съдби се преплитат: един режисьор, който е на 88 и от осем години не е напускал апартамента си, 20-годишната Катерина, която е объркана и посещава психолог, и психолога, която пък е студена жена, болна от рак. "Романът е написан за да вдъхновява – написах го, за да вдъхновя себе си и да си докажа, че мога,“ обясни авторът.

Трите гласа, които ще озвучат тримата главни герои, са на Або, чиято задача според нея е била най-трудна, тъй като той влиза в ролята на себичния режисьор, около когото се случват най-много събития, и затова и неговата работа е най-натоварена. Изключително опитният професионалист Силвия Петкова влиза в ролята на психолога и дебют в четенето ще направи Калина Станева в ролята на Катерина. "Тримата създават много добра симбиоза и хармония и за мен беше много вълнуващо да чуя как гласовете на героите оживяват.“

По думите й писането и журналистиката са силно свързани, като изследва темата за връзката между литературата и журналистиката и в дипломната си работа. "Винаги съм обичала писането, литературата и като професия журналистиката се оказа точното място за мен,“ сподели тя и добави, че се вдъхновява от любимите си писатели, чието влияние се усеща като нюанс, в звученето на определени моменти в творчеството й.

"Смятам, че това ще бъде един от много добрите продукти на платформата, препоръчвам го на всички,“ добави и водещият, редактор, писател и озвучител на аудио книги Або.