Бизнес магнатът Марк Зукърбърг е напът да пусне новото приложение Threads с функции, силно наподобяващи тези на Twitter, мнозина вече го кръстиха “убиецът на Twitter".

Компанията-гигант на Зукърбърг Meta смята, че има пазарна ниша за социална мрежа за кратки постове, която да бъде технически устойчива и да не е подчинена на хрумките на Мъск. Въпреки че собственикът на Tesla е най-богатият човек на света, той прекарва значителна част от времето си, спорейки в социалните медии.

Threads бе представено на работниците от Meta миналата седмица с коментар от главния продуктов директор Крис Кокс, който твърди, че компанията работи по новия продукт от януари насам. Това стана ясно от вътрешен брифинг, отразен от The Verge.

Кокс разкри, че компанията вече се е свързала с влиятелни фигури от рода на Опра Уинфри, за да разберат дали биха станали част от новата платформа, пише The Guardian.

“Създатели на съдържание и публични личности споделиха с нас интереса си към платформа, която да бъде управлявана разумно, и да могат да вярват и разчитат за разпространение."

Изглежда коментарът е влязъл под кожата на Мъск, който побърза да отговори: “Слава богу, че те управляват разумно."

Threads вече е налично в щатските aп-магазини за Андроид и iOS, описано като “текстовото приложение на Instagram за разговори." Екранни снимки показват, че потребителите ще могат да използват логин данните си от Instagram, което би улеснило процеса на регистрация.