Зукърбърг реши да привлече вниманието към себе си и компанията си и да направи първия подкаст в метавселената. Това каза футурологът доц. д-р Мариана Тодорова в предаването "Сценарий от бъдещето" на Радио "Фокус" с водещ Ива Дойчинова.

Заради загубите на Meta през миналата година и конкуренцията, която го притиска, в лицето на OpenAI и Google с генеративните езикови модели, Зукърбърг решава да предложи на публиката нещо ново и атрактивно – първият подкаст-интервю, случил се в метавселената, между него и Лекс Фридман, който е едно от водещите лица в Масачузетския технологичен институт. Това се случва благодарение на една нова технология, наречена кодек аватари.

"Това са аватари, разработени от Reality Labs. Техните лица са били многократно сканирани, изследвани от изкуствения интелект и заснемани от всякакъв ъгъл и когато интервюто се случва в метавселена, лицата са много реалистични. Големият пробив идва в това, че в реално време изкуственият интелект наблюдава лицата и пресъздава емоциите на тези анимационни образи“, обясни доц. Тодорова.