Да си родител е привилегия, но и сложна мисия. Това каза за предаването "Приказките от днес“ на Радио "Фокус“ журналистът Ливия Кукова.

Кореспондентът ни в Благоевград вече повече от година е майка на мъжка рожба. За дванадесет месеца синът ѝ Юлий е пораснал с около седем килограма.

"Той се роди три килограма и двеста грама, а в момента е близо десет килограма“, обясни Кукова и добави, че за този период от време е пораснал и на височина с около двадесет и пет сантиметра.

Според Ливия ангажиментите на майката и на бащата към децата в семейството е най-добре да бъдат равни.

"Имаме страхотен татко. Ние сме фенове на теорията, че таткото е родител наравно с майката. Бащата има своите задачи. Той не ми помага, а се грижи за собственото си дете и това е най-удачното. Това, че жената е родила детето, не я прави повече родител, отколкото бащата. Той може да му даде също толкова обич, знания и умения, колкото и майката“, категорична е Ливия Кукова.

За да може детето да расте нормално и един ден да има собствен живот, отделен от родителите, е добре те да не ревнуват взаимоотношенията му с хората. Ако обаче то тръгне по лош път, е редно да се намесят, смята тя.

Журналистът изтъкна, че едно от най-важните неща, на които иска да научи сина си е да бъде добър човек.