LIMITLESS се разви по начин, по който наистина не очаквах. Подкастът има почти 50 000 абоната в YouTube. Това каза водещият на подкаста и радиоводещ Живко Кръстев в предаването "Един неделен ден по шосето" на Радио "Фокус".

Той стартира LIMITLESS преди пет години и за това време подкастът преминава през много трансформации. "Той е причината аз да бъда радиоводещ", допълни Кръстев.

По професия той е юрист. "Практикувах и това беше моят път до момента, в който почти на шега записахме първия епизод на този подкаст. На работа, вкъщи, обратно – това беше животът ми. Усещах, че имам нужда от промяна, защото животът ми наистина беше в една цикличност, в която всеки един ден беше много подобен на предишния", сподели Живко Кръстев.

Вдъхновението му да започне да създава видеосъдържание идва на около 11 000 км от България – в Малайзия. "Сивотата беше много далече от мен. Усетих, че има много пъстри неща, които могат да се случат в живота ми. Това беше нещо, което имах желание да споделя с повече хора", каза Кръстев.

Признава, че е останал изненадан от интереса към подкаста. "Още първият епизод имаше много голям успех, което ме мотивира да продължа. Тази хубава обратна връзка ме накара да продължа и така неусетно в първия сезон станаха 58 епизода", разказа водещият на LIMITLESS.

С подкаста той претърпява и личностна трансформация. "Тя не беше рязка. Осъзнаването беше поредица от щраквания. Това, което правя, ми донесе много такива моменти. Докато си говорим се случват такива моменти и непрекъснато получавам прозрения. Животът ми сега по нищо не прилича на този, който беше преди пет години. Всеки ден е изключително динамичен, срещам се с изключително интересни хора", допълни Живко Кръстев.

Избира видеоформата, защото той предоставя много повече сензорна информация за гостите чрез езика на тялото.

Противно на приетото схващане, че аудитория днес се интересува от все по-кратко съдържание, Живко Кръстев смята, че интересът към дългото съдържание е голям. "То е подобно на това да слушаш аудиокнига. Мозъкът ти работи по различен начин. Задвижваш центрове на мозъка, които няма как да бъдат задвижени, ако гледат кратки видеа. Едно от най-големите предимства на този формат е присъствието на човек, от който има какво да вземеш от разказа за личния му път. Когато оставиш човек да изкаже свободно мнението си по различни въпроси, той се отпуска. Там е дълбочината на самия разговор, защото той не е ограничен от времеви рамки", обясни водещият.

Ели Александрова е един от гостите в епизодите на LIMITLESS. "Много добре ни се получи и видях, че можем да реализираме формата заедно и да дадем гледната точка на жената. Отне време, докато тя обмисли това предложение. Първият епизод, в който тя беше водеща, имаше много голям успех", разказа Живко Кръстев.