В днешно време, хората получават възможност за автоматизация на множество процеси, благодарение на дигитализацията. Всичко това е с цел улеснение. Получаването на кредит онлайн е едно от предимствата на съвремието. Въпреки че ви спестяват време обаче и правят процесът по получаване на кредит много по-практичен и удобен, дигиталните методи крият множество рискове, за които трябва да внимавате.

Научете за какво да внимавате при получаването на заемни средства от кредитодател през сайт. Повече информация по темата дават от Cash Credit.

Кои фактори са важни при кандидатстване за кредит онлайн?

Има няколко важни обстоятелства, които да съобразите и да внимавате, когато искате да изтеглите заем онлайн:

1. Какви документи са необходими?

Повечето небанкови институции изискват само документ, удостоверяващ вашата самоличност, коментират от Cashcredit.bg. След предоставяне на лична карта или паспорт, служителите в компанията проверяват статуса в Централен кредитен регистър, където има актуална информация за налични задължения, кредитен рейтинг и оценка и много други фактори, определящи кредитоспособността ви.

Имайте предвид, че е възможно да бъдат изискани и други документи, като копие от трудов договор. Без наличието на тези официални информационни източници е вероятно вашата кандидатура да бъде отхвърлена.

2. Защитени ли са данните, които предоставяте?

За да можете да пристъпите към усвояване на финансите по кредита, е много важно да се уверите, че институцията има политика за защита на личните данни. Следва да дадете ЕГН, три имена, банкова сметка и друга информация, която може да служи за злоупотреби, ако попадне в неправилните ръце.

3. Запознали ли сте се с всички условия?

Много е важно да се запознаете с всички условия, представени в сайта на кредитора и договора, който сте получили към онлайн офертата. Проверете дали лихвения процент и срока за погасяване ви удовлетворяват, както и дали разполагате с финансова способност да погасите задълженията навреме.

Освен това, не забравяйте да изберете и оторизиран кредитор, който да ви заеме финансовите средства, напомнят от Кеш Кредит.

Как да изберете подходящ онлайн кредитор?

Един от най-важните критерии при избор на кредитор, е проверка на лиценза за практикуване на този тип дейност, получена от съответните органи, в съответствие със Закона за кредитните институции.

Може още да проверите репутацията на компанията онлайн. Вижте за мнения и отзиви от потребители, които са теглили кредит от избрания от вас кредитор.

Разгледайте сайта на институцията. Много е важно да има предоставени начини за контакт, възможност за консултация и получаване на актуална информация.

Това са част от начините да се уверите, че кредиторът е оторизиран и коректен, което да ви предпази от възможни измами и злоупотреби с лични данни.