Партитата на борда са част от стремежа да се направят влаковете по-привлекателни, тъй като пътниците търсят устойчиви алтернативи на пътуването.

Железопътна компания в САЩ обяви, че създаването на нови влакове е в процес на изграждане и ще включва "парти вагони". 

Високоскоростната железопътна връзка, свързваща Лос Анджелис и Лас Вегас, ще има вагони с лентово осветление, блестящ бар и места за сядане. 

Услугата, управлявана от Brightline West, няма да бъде готова поне още четири години.

Но ако искате пътуване по релсите, можете да опитате тези пътувания в Европа, където партитата на борда са част от стремежа да направят влаковете по-привлекателни, тъй като пътниците търсят устойчиви алтернативи на летенето. 

Качете се на 32-часов парти влак през Турция

Turistik Doğu Ekspresi (Туристически източен експрес) пресича Турция от столицата на страната Анкара и изминава над 1300 километра до Карс, исторически град на североизток на границата с Армения и Грузия.

Това се превърна в най-желаното и оживено пътуване с влак в Турция с множество спирки в най-красивите части на източната част на страната. 

Във вагон-ресторанта празнуващите могат да пируват през нощта под огледална топка в стил нощен клуб.

Също така е традиция да украсите каютата си - повечето от които са оборудвани с мини хладилници - със светлини и гирлянди и да продължите партито там. 

Пътниците танцуват цяла нощ, разпръсквайки се по коридорите и върху платформата на влака при пристигането на крайната спирка. 

Танцувайте с диджеи на Sziget Express

Festival Travel организира два специални влака всяка година за пътуващите до фестивала Sziget в Будапеща. 

Sziget Express се движи между Утрехт в Нидерландия и унгарската столица. 

След като се качат на борда, посетителите на фестивала могат да започнат партито рано в колата на бара, където диджеите въртят палубите. 

Цените за двупосочно пътуване започват от €270 и билетите се разпродават със светкавична скорост.  

Отидете на купон с немския техно влак

Techno Train беше пуснат от нощния клуб Haus 33 в Нюрнберг през 2019 г. и сега е най-известният клуб в света. 

Услугата се изпълнява два пъти годишно и тръгва от гара Frankenstadion в Нюрнберг в 16:00 часа, пътува 100 километра на запад до град Вюрцбург и след това се връща обратно, за да пристигне на централната гара на Нюрнберг в 23:00 часа.

Три от 12-те вагона на влака са превърнати в мини клубове с диджеи, високоговорители, прикрепени към тавана, машини за мъгла и бар. 

Билетите струват €100 и въпреки че има 700 налични, те се разграбват за секунди. 

Присъединете се към купона на Амстердам

В средата на октомври нидерландската столица празнува Amsterdam Dance Event, ежегоден фестивал за електронна музика, субкултури, клубове и изкуства.

Тази година празникът постави началото на "купонът по релсите", където осем влака бяха превърнати в нощни клубове с диджеи и артисти на борда.

Услугите, организирани от 50:HERTZ techno café, тръгваха от Amsterdam Centraal и пътуваха по различни четиричасови маршрути.

Организаторите все още не са обявили дали влаковете ще се завърнат през следващата година, но те се оказаха популярни, така че може да се превърне в редовно събитие, предава Euronews.