Видео, изцяло създадено от изкуствен интелект, вече е факт. Тази новина коментира футурологът доц. д-р Мариана Тодорова в предаването "Сценарий от бъдещето" на Радио "Фокус" с водещ Ива Дойчинова.

Филмът "The Frost“ е късометражен и е създаден от платформи за визуални изображения на различни езикови модели. "Те са действали в синхрон като режисьор, монтажист и аниматор. Важно е да погледнем на този процес и през перспективата на човешките дейности. DALL·E е нацепил кадрите на секунда – така, както се прави в анимационните филми, и ги е създал с такава прецизност, че като техническо изпълнение е станало много по-прецизно отколкото при един анимационен филм“, обясни доц. Тодорова.

"Според Масачузетския технологичен институт, който прави анализ на късометражния филм, много бързо ще свикнем с този тип видеа като допустима за нас естетика и просто ще ги отграничим като жанр. За младите поколения няма да е толкова важен реализмът и това, което се постига чрез внушение, а сюжетът“, коментира Мариана Тодорова.