Известният пророк Мишел дьо Нострдам, по-известен на всички ни като Нострадамус, е направил много плашещо верни предсказания през годините, но понякога е грешал, пише Daily Star.

Много от пророчествата от книгата Les Prophéties, която е написана от ясновидеца, се сбъдват през годините след нейното публикуване преди повече от 450 години.

Смята се, че той точно е предсказал идването на власт на Адолф Хитлер, убийството на президента Джон Ф. Кенеди, началото на пандемията от COVID-19 и дори кризата с разходите за живот през 2022 г.

Въпреки това, дори човек, който често предсказва точно събитията, също може да греши.

Терористичните атаки от 11 септември

Мнозина твърдят, че Нострадамус е предсказал една от най-ужасяващите терористични атаки в историята, но това не е така. Французинът намеква за това, но когато погледнете цитата, бързо разбирате, че той най-вероятно дори не е говорил за това.

"Вулканичен огън от центъра на земята ще предизвика трепет около новия град: Две големи скали ще се борят дълго време. Тогава Аретуза ще стане червена от нова река“, пише той.

Много хора казват, че "Аретуза" просто означава САЩ, но бързо търсене в Google разкрива, че това всъщност е нимфа, която е избягала от дома си в Аркадия под водата и се е появила като фонтан със сладка вода на остров Ортигия. Следователно нищо от това няма смисъл и предсказанието е грешно, пише британското издание.

Кралят на ужаса, който дойде от небето през 1999 г.

"През 1999 г., в седмия месец, великият Крал на Ужаса ще дойде от небето, връщайки към живот великия крал на монголите. Преди и след него Марс ще царува според волята на съдбата“, гласи цитатът.

1999 дойде и си отиде, но никакъв Кралят на Ужаса не се появи от небето. Ако се беше появил, хората щяха да знаят всичко за него. Някои хора твърдят, че това е още едно предсказание за 11 септември, което се опитва да свърже монголския крал и Кабул заедно, но това не изглежда много вероятно да е вярно.

Във всеки случай Нострадамус отново е сбъркал.

Велико албанско нашествие в Италия

Нострадамус казва: "Албанците ще тръгнат към Рим. С помощта на Ланграс тълпата ще замълчи, маркизът и херцогът няма да имат милост към никого; огън, кръв, реколтата ще бъде унищожена.

С града всичко продължава да е наред, а Италия дори наскоро победи Албания на Евро 2024, както и в трите предишни срещи. Няма какво повече да се каже по този въпрос, освен че пророкът е сгрешил с това предсказание.