В стремежа си да отговарят на стандартите за красота, хората често се изкушават от пластични операции. Те от своя страна крият няколко опасности за здравето и опустошителни въздействия върху различни органи на тялото. Тези дълготрайни ефекти от естетичните подобрения на красотата често причиняват на хората тежки усложнения. Наскоро изследователи от Overnight Glasses проведоха проучване, формулирайки списък с топ 10 на най-опасните козметични операции.

Очната хирургия или операцията за промяна на цвета на очите заема челно място, когато става въпрос за най-опасните козметични процедури. Рискът от усложнения при операцията е 92,30%. Тъй като включва процеси като козметични импланти на ириса, лазерно отстраняване на пигменти и кератопигментация. Хората, подложени на тази операция, може да се наложи да се справят с "глаукома, увреждане на роговицата и дори трайно увреждане на зрението".

На второ място са повдиганията на бедрата със 78% процент риск от усложнения. Според изследването, избирането на тази процедура е излагане на "кръвни съсиреци, инфекция и променено или увредено усещане на кожата".

Бразилското повдигане на дупето е на трето място в списъка на опасните козметични операции. Често избирана от мнозина, тази операция позволява на мастните капчици да навлязат в кръвта, причинявайки сериозни блокажи и органна недостатъчност.

По същия начин процедурата Body lift, която се нарежда на 4-то място в списъка, представлява 42% процент на усложнения.

Петото място е осигурено за инжекционните филъри. Обикновено се смята, че е безопасно поради сравнително по-краткото време за възстановяване, но това естетическо подобрение не е толкова полезно, колкото изглежда. Процентът от

усложнения е 64,61% и може да доведе до проблеми като асиметрични характеристики и алергични реакции.

Освен това в списъка са имплантите на дупето с 21,60% процента на усложнения, повдигането на ръцете с 21% и повдигането на гърдите, които са 10,40% рискови. Потенциалните рискове, причинени от тези операции, включват изместване на импланта, увреждане на нервите и сензорни промени. Въпреки своята привлекателност, тези козметични операции често могат да се окажат лош избор, когато се опитвате да коригирате възприеманите недостатъци.

Обмислете внимателно преди да се предприеме каквато и да е хирургична процедура предвид усложненията!