Въпреки че вече е септември, времето за морски почивки не е изтекло, а и има места по света, където лятото или е безкрайно, или по различно време от нашите географски ширини. Затова е напълно в реда на нещата да сложим розовите очила и се размечтаваме да сме на някой плаж с бял пясък и кристални води. Подобни има много, но ето и кои са тези, където пясъкът е най-бял и изглежда страхотно както на живо, така и на снимки.

От туристическата агенция CV Villas си правят интересен експеримент, използвайки Google Maps и анализ на цветовете и изображенията, за да разглеждат над 200 плажа по света и да определят кои са тези, на които пясъкът е най-бял, пише Lifestyle.bg.

И техният извод е, че това е плажът в Тулум, Мексико. Той успява да изпревари дори тези в Гърция и на Сейшелските острови. Според техния анализ, там пясъкът е само на 1.4 пункта от най-белия нюанс в света. 

На второто място е Anse Source D'Argent, който се намира на Сейшелите и е единственият африкански плаж в топ 30. Но дори там пясъкът е около три пъти по-малко бял от този в Тулум.

Интересен факт е, че сред първите 30 плажа с най-бял пясък доминират не тези на далечни и екзотични дестинации, а намиращите се на територията на Европа. Първенец на нашия континент е Marmari Beach на гръцкия остров Кос. 

Tropea Beach е италианското предложение на четвърто място. Испански предложения също не липсват сред челните позиции - Playa de Muro, Cala Brandinchi и Cala Pluma, а на седмо място имаме и едно френско предложение - Plague de Valras. И докато гръцки плаж е на най-високата позиция от европейските, Испания всъщност е страната с най-много предложения в топ 30, пише Independent.

В класацията откриваме и един шотландски (Luskentyre Beach) и един ирландски плаж (Keem Bay). Азия е представена само с три плажа, като всички те се намират в Тайланд - не сме особено изненадани.