Легендарният "карибски пират" Джони Деп е работил като продавач на химикалки по телефона преди да се окичи със световна популярност. Той е осъществил една единствена продажба. Много е мразел това си занимание по две причини - не му се отдавало и се чувствал зле, че мами хората, защото ги убеждавал да купят огромно количество химикалки, а след което им казвал, че щели да получат часовник или пътуване до Таити, което не се случвало, предава NOVA.

Той е доказателство, че ако сте решени, можете да постигнете всичко. Работейки в кино индустрията вече 40 години, Джони се превърна в икона по целия свят.

Започва кариерата си с "Кошмари на Елм Стрийт“ и е играл пират, детектив, вълк, вампир, мъж с ножици на ръцете и много други, което го прави изключително многостранен. Деп започва да свири на китара, когато е само на 12 години. Всъщност свири в няколко групи, преди Никълъс Кейдж да му предложи да започне с актьорската си кариера. В момента е в група с Алис Купър, наречена Hollywood Vampires и от време на време имат турнета.