Най-голямото предимство на един независим изпълнител е, че може да говори каквото си иска, да се облича както си иска и може да прави каквото си иска музика. Влизайки в музикалната компания малко или много се подчинява на някакъв образ и го вкарват в някакви стилове и рамки. А най-голямото предизвикателство пред независимите изпълнители са представянето им в медиите и финансирането на собствените им продукти. Това каза в предаването "Животът на фокус" на Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова продуцентът, композитор и текстописец Тихомир Георгиев - DJ Тишо.

Точно затова създава и Национална музикална класация, чиято цел е да дава поле на изява и по този начин подпомагане на независимите изпълнители в България. На база на класацията пък се раждат и Национални музикални награди, които ще се проведат за трети път. Тихомир Георгиев споделя, че в началото наградите са се провели в тесен приятелски кръг, но "оттам вече влязоха повече независими артисти, вече си станаха едни истински нормални награди със съответните категории. Имаме си и статуетка – "Звезден камък" се казва, и си станаха така съвсем нормални музикални награди", обясни той.

Заключителната част на формата се провежда в Софийски университет "Климент Охридски" 2 години подред с подкрепа на Катедра "Музика и мултимедийни технологии",  като това е и своеобразна практика за придобиване на умения за студентите, които участват в реализирането на Националните музикални награди.

Музикантът споделя също, че музиката на 80-те е музиката, която най-много му допада и признава, че музиката, в която има електронен инструмент, му харесва повече отколкото чисто акустичната или тази, която е традицион рок. "Винаги когато е имало синтезатор, когато е имало разни други електронни инструменти, дръм машини и т.н., някак си много ми е било любопитно и интересно как може човек да накара машините да свирят, и то да свирят в синхрон", каза той и обясни, че синт попа на 80-те му е близък и интересен, както и така нареченото "диско".

Дългогодишен радиоводещ и музикален редактор през годините той прави различни радиопредавания от необикновени поздравителни концерти в Радио 99, през музикални класации, до предаването Rock The House, в което заедно със свой приятел, също радио човек и диджей Светлин Давидов  пускат точно парчетата от 80-те. "Пускахме версии на рок парчета или да си правихме ремикси в клубни варианти, т.е. комбинирахме рок с електронна музика. Искахме да го развиваме много този проект, но поради една или друга причина все се проваляше и приключи след една година", обясни той и каза, че за съжаление все по-малко стават клубовете, където се пуска електронна музика.

Тихомир Георгиев разказа още, че емблематичният музикален проект "Бисквитките" се ражда в далечната 1995 година, след като чува родопската гайда и се замисля дали да не съчетае народната музика с модерната клубна музика тогава. Заедно с двама млади тонрежисьори, току-що завършващи Консерваторията, Александър Тодоров и Александър Шопов, правят първото парче "Гайди": "На малка триминутна касетка записахме парчето и аз тръгнах по музикалните компании да търся издател. Навсякъде много ми се смееха, казваха: "Български фолклор, пък с някакъв електронен бийт – това кой ще го слуша? Абсурд!" Така попаднах "Ka Music“ при Камен Спасов, който точно обратното на всички вика: "Това е велико, страхотно, правим го!".

Той беше представител на малка независима холандска компания и веднага я изпрати там на продуцента, който много я хареса, и така се стигна до договора за 36 държави в света, освен че излезе в много компилации в различни държави". Записът се превръща и в официален химн на Българския национален отбор по футбол  за Европейското първенство през 1996-та. След което следва песента "Хубава си моя горо" с Надка Караджова, която също се превръща в хит заради по-радиофонично й звучене.

Новата си песен "AI" музикантът създава случайно, след като чува някакви семпли, които му допадат и решава да ги подреди в музикална композиция. "Асоциациите ми тръгнаха към изкуствения интелект, освен че е използван такъв за създаването на семплите, и реших така да я нарека.“ Тихомир Георгиев сподели още, че песента всеки момент ще има своята премиера, като ще се издаде и ще си излезе по електронните платформи за даунлоуд и стрийм, а видеоклипа й е почти готов. "Така че "AI“  ще си тръгне по пътя като всеки нормален сингъл", каза той и обясни, че спонтанните му идеи се осъществяват много бързо, докато нещата, които обмисля твърде дълго, така и остават недовършени.