В неделя следобед Ива и Або си говорят за книги. В рубриката Дифтонг в предаването на "Един неделен ден по шосето" на Радио "Фокус" ви представят техния седмичен избор. Леко повдигаме завесата с няколко изречения от двамата, но горещо ви препоръчваме да чуете аудиофайла, от който ще научите много любопитни моменти и подробности за двете книги. 

Тетралогията "Гениалната приятелка" на Елена Феранте е изборът на Ива. "Писателката е литературният Банкси", отбеляза програмният директор на Радио "Фокус" Ива Дойчинова като уточни, че авторката също е потънала в мистерия и никой не знае как изглежда. По думите й няма книга без награда и почти няма пропуск за екранизация. Сюжетът се развива в Неапол в средата на миналия век. 

Изборът на Або пък е книга на Алесандро Барико, продължение на "Мистър Гуин“ – "Три пъти на разсъмване". Въпреки малкия си обем – 70-80 страници, тя е разделена на три напълно завършени и много съдържателни части. Във всяка от тях мъж се среща с жена на разсъмване – всяка среща е първа, единствена и неповторима. 

Чуйте повече в аудиофайла.