Самолет, летящ към Китай с федералния министър на външните работи на Швейцарската федерация Инацио Касис на борда, е пренасочен към Москва по технически причини. Това съобщиха в петък от ведомството на алпийската страна в "Туитър“, цитирани от TACC

"Поради технически причини самолетът на Федералния съвет, който се е насочвал към Китай с Инацио Касис на борда, е пренасочен към Москва“, се казва в публикацията. "Предстои проверка дали е възможно да продължи пътуването до Китай.

От своя страна източникът каза на ТАСС, че самолетът на швейцарските военновъздушни сили, насочващ се от Новосибирск към Ханджоу (Китай), е променил курса по технически причини и планира да кацне на летище "Домодедово“ в руската столица.

Според информацията при излитане от Новосибирск самолетът се е върнал на летището по технически причини. След отстраняване на неизправността беше планирано машината да лети от Новосибирск до Ханджоу. "В 10:30 (московско време) командирът на самолета реши да продължи към летището в Москва (Домодедово) по технически причини“, каза източник на агенцията.

Напомняме, че разстоянието по въздух между Москва и Новосибирск е около 2800 км.

Превод и редакция: Юлиян Марков