Обръщаш чашите и неусетно банковата ти сметка се изпразва. Това чувство е изпитвал всеки купонджия. Наскоро над 3/4 от употребяващите алкохол жители на Ню Йорк признаха, че са преживели "финансов махмурлук“ или ужасяващото усещане, че една нощ на пиене е оставила банковата им сметка почти празна, според ново проучване, пише NOVA.

От анкетираните 318 жители на Готам, половината са признали, че не са определили бюджет за пиянска нощ навън. А 66% от респондентите казали, че избягват да правят сметка на банковия си баланс между вечерните празненства.

91% от участници споделят, че са се събудили с чувство на безпокойство за това колко пари са похарчили предната вечер. Основният виновник за нощните разходки на нюйоркчани е храната, като почти 50% от анкетираните признават, че харчат твърде много за алкохол, след като са излезли просто да хапнат.

34% казват, че съжаляват, че са похарчили толкова много пари за спиртни напитки. А близо 3% от респондентите признават, че са били твърде пияни, за да си спомнят какво са купили.