Имам доста опит зад гърба си и не искам да пиша елементарни, а стойностни песни. Това каза Стефан Диомов, композитор, текстописец, създател на успешни групи, в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“, който днес навършва 77 години. Уточнява, че се опитва да пише нови песни. "Аз винаги съм се опитвал. Този, който каже, че е лесна работа да изпълниш със съдържание един бял лист, той ще ви поизлъже. Имам доста опит зад гърба си и не искам да пиша елементарни, а стойностни песни, но това невсякога се получава. Дай боже да ми се случи“, обясни той.

"Аз живея като че ли в един успореден свят. Виждам нещата с розови очила, изглежда, защото доброто ще ни спаси. Ние трябва да имаме светли мисли и тези относителни събития не трябва да ни травмират. Трябва да живеем с усмивка“, убеден е Стефан Диомов.

Маестрото споделя, че се опитва да обръщам по-малко внимание на драматичните събития наоколо и те да не влияят върху самочувствието му. "Дай боже да не съм един наивник на 77 години. Мисля си, че лошото ще отмине и ще дойде лятото, както в една наша песен, и да си пеем "Нека да е лято“, и нека да са по-добри помислите ни. А пък нещата около нас се случват такива, каквито са. Не съм изплашен от това, което става, или по-скоро се мъча да не се плаша. Искам да имам светли чувства, светли мисли и светли приятели“, добави той.

Милослава АНГЕЛОВА