По мое време имаше повече романтика, повече мелодика. Сега като че ли романтиката е на болнично легло. Това каза Стефан Диомов, композитор, текстописец, създател на успешни групи, в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“, който днес навършва 77 години. "Аз съм романтик по душа и никак не ми харесват някои разклонения на музиката – няма да ги споменавам кои са. Не обичам елементарната музика, не обичам музиката, която пропагандира насилие“, обясни той.

Стефан Диомов заяви, че обича нещата да са красиви и стойностни. "Аз умея да се възхищавам и искам да се възхищавам на стойностните неща. Елементарните ги пропускам край ушите си. Винаги е имало пошла музика, и по мое време, и сега има много. Но има и стойностна. Трябва да умеем да различаваме едното от другото и да потърсим дистанционното тогава, когато нещо не ни харесва“, обясни композиторът.

"Живея с романтиката на моето време, нищо че ще ме обвинят, че съм един оптимистичен старец. Живея с добрите отношения между хората, с песните, които ме радваха. Живея с времето, когато за да танцуваш, трябва да прегърнеш партньорката. В това време живея, а не в сегашно време, когато се чудиш какво става на дансинга“, поясни той, но уточнява, че не е вярно, че романтиката е чак толкова загърбена. "Напоследък забелязвам доста голямо връщане към ретро музиката. В целия свят е така. Аз бях в САЩ преди една година – там непрекъснато слушах Елвис Пресли. Това е едно чудо. Елвис Пресли е от моето време, а звучи в днешно време с всичка сила. Това е прекрасен знак, че не всичко е изгубено“, добави той.

Милослава АНГЕЛОВА