Резултатите от токсикологичните тестове дават известна представа за трагичната смърт на Лиъм Пейн миналата седмица.

Частична аутопсия установила, че е имал много видове наркотични вещества в тялото си, когато е паднал от балкона на стаята в Аржентина. Припомняме, че инцидентът стана на 16 октомври. 

В тялото му е намерен"розов кокаин“ – наркотик за развлечение, който обикновено е смес от няколко наркотици, включително метамфетамин, кетамин, MDMA и други – както и кокаин, бензодиазепин и крек. Според източници на ABC News w хотелската му стая е открита и импровизирана алуминиева тръба за поглъщане на наркотици.

Тялото на Пейн ще остане в Аржентина до завършване на аутопсията. 

Предварителен доклад от аутопсията от аржентинската прокуратура установил, че Пейн е починала от "множество травми" и "вътрешен и външен кръвоизлив". Съобщава се за двадесет и пет наранявания по тялото на Пейн. В доклада се посочва, че нараняванията на главата му са достатъчни, за да причинят смърт. 

Министерството на сигурността на Буенос Айрес каза по-рано пред ABC News, че в хотелската стая на Пейн са открити " много счупени предмети ".

Служител на хотел, заподозрян, че е снабдил Пейн с наркотици в деня на смъртта му, е бил разпитан от длъжностни лица, каза аржентинската държавна полиция пред ABC News. Този служител не е арестуван и към момента не са му повдигнати обвинения.