С този концерт може би уцелваме момент, в който да изразим бунта си против културата на официалния анцунг. Много се заговори за култура, а се случват некултурни неща. Това каза Симеон Воев от "Нова генерация" в "Денят на Фокус" по Радио "Фокус". Така той коментира концерта, който предстои на 2 декември в София. Той обединява "Контрол", "Нова генерация" , "Хиподил", "Ревю".

Тези групи поставиха началото на рок революцията, която се случи през 87-ма година с първия рок фестивал у нас, припомни Воев. "Това беше невиждано събитие. С времето те успяха да се запавят като съдържание – музика и текст, като изпълнители. Още имаме възможност да свирим пред публика и затова се събираме. Тези банди останаха като статукво в рок революцията“, каза още гостът на предаването.

"Текстовете, които е написал брат ми, текстовете на Васил Гюров за "Ревю“, тези на Владо Попа остават – те са добили допълнителен смисъл с годините и хората имат нужда да ги слушат“, убеден е той.

"Бих променил начина на запис, който ползвахме едно време. Той е остарял от днешна гледна точка, но това е стилът на групата – няма как да се смени. Все още носим своето послание към хората, така че не бих променил нищо кардинално в представянето ни“, отчете Воев.

Май месец излезе филм за Димитър Воев, който е колкото документален, толкова и изпълнен с художествени елементи. "Това е добър пример за факта, че хората обръщат внимание на текстовете, които той е написал. Децата преоткриват нашата музика. Лентата се казва "Воев“. Режисьорката е млада жена, която преоткрива за себе си частици от текстовете на брат ми – това осмисля неговата работа. Ученици, които са в собствени банди, започват да правят кавъри на нашата музика днес – това е много интересно и хубаво“, разказва събеседникът.

"Днес има нужда от бунт, но други са нещата, срещу които днешното поколение се бунтува. В момента има ъндърграунд сцена, но тя е по-скоро апокрифна – не упражнява влиянието, което имаше преди 30 години“, завърши Симеон Воев.