Артистичното ми име Елфира Синсерус дойде с пътуването ми до Африка. Това каза артистът Силвия Стоянова в предаването "Приказките от днес" на Радио "Фокус". Тя обясни защо и е била нужна подобна смяна на идентичността.

"Имах нуждата да създам нов човек, тъй като моята личност се издъни в много отношения. И подобно на Мадона и Салвадор Дали, които си създават нова самоличност, правеща ги различни и по-силни", обясни тя.

Преди пътуването си до пустинята Сахара младата дама научава, че първата седмица от живота си е носила името Елвира, но по-късно родителите й решават да я кръстят с първата буква от името на баба й Снежина. По този начин тя била вписана като Силвия.

И така покрай талисманa й – марионетката лъвче-елфче и спътникa и в това вълнуващо пътуване, решава творческият й псевдоним да бъде Елфира.

"В последствие разбрах коя е Елфира. Тя започна да се трансформира пред очите ми и стана част от мен", добави артистът.

Любопитен факт е, че Силвия, която е кръстена на баба си Снежина, има същата бенка като нея, но от другата страна на лицето.

"Много ми е на сърцето тази жена. От нея тръгна всичко", сподели Стоянова.

Освен с изработката на марионетки, бижута и приказни дрехи, Елфира се занимава с всички изкуства. Сред тях музика, изобразително изкуство и др. Животът й е изпълнен с чудеса.

Чуйте повече за тях в звуковия файл.