Филмовият фестивал във Венеция започна официално с емоционалното награждаване на Сигорни Уивър със "Златен лъв" за цялостно творчество. Развълнувана Уийвър от сцената на Sala Grande на Лидо: "Искам да крещя!" Трикратно номинираната за "Оскар" благодари на фестивала за това, което тя нарече "реактивно гориво за насърчаване", и добави: "Не мога да повярвам, че съм тук".

Уийвър похвали фестивала, като каза, че статуетката ѝ ще седи до нея в самолета за вкъщи и промълви: "Съпругът ми ще трябва да свикне да я има в леглото с мен."

Отдаването на почит дойде по време на церемонията по откриването на 81-ия ежегоден фестивал във Венеция, който бе открит със световната премиера на филма на Тим Бъртън "Beetlejuice Beetlejuice“.

По време на отдаването на почит на Уивър преди това беше изпратено видеопослание от режисьора на "Пришелеца" и "Аватар" Джеймс Камерън, който й пожела "огромни поздравления", пише Dnes.bg. Той продължи: "Благословен съм да я познавам като приятел... нашата работна връзка на доверие и уважение само се засилваше с всеки нов проект."

Нюйоркчанката става едва третата американска актриса, която получава наградата на Венеция за кариера, след Джейн Фонда и Джейми Лий Къртис.