Днес от 17.30 часа в залите на Исторически музей "Искра" в Казанлък се представя най-новата книга на проф. Николай Овчаров "Господарите на Крън и техните съкровища. Средновековната история на Казанлък", съобщи за Агенция "Фокус" проф. Овчаров. В книгата се разкриват абсолютно непознати страници от миналото на "Града на розите".



Книгата ще бъде представена от едни от най-видните български историци – историкът проф. Пламен Павлов и археологът проф. Хитко Вачев.



Книгата се издава с финансовата и моралната подкрепа на Община Казанлък, тъй като е част от глобалната програма за развитие на културно-историческия туризъм в района

- На територията на днешния град е открит замъка на деспотите на големия средновековен български център Крън

- Представя се конфискуваното от иманяри златно съкровище от накити на последната принцеса на Крън

- Край прочутата Казанлъшка гробница е идентифициран мавзолея на най-видния османски пълководец от ХІV в. Лала Шахин – човекът, завладял цяла Южна България, но спрян от армията на цар Иван Шишман на подстъпите на София!

- Средновековните паметници на Казанлък стават новият хит на културния туризъм в града заедно с "Долината на тракийските царе" и паметника на връх "Бузлуджа"

.