Schneider Electric, лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, обявява старта на кандидатстването за второто издание на своята едногодишна стажантска програма Be smart. Start. Това съобщиха от Interimage.bg. Тя предлага 12-месечни стажове за млади специалисти в различни области. Стажовете са платени и включват работа по проекти под менторство на специалисти в съответните области.

Първите 6 обявени позиции за 2022 г. са за студенти от инженерни специалности с поне трета завършена година от обучението им. Стажовете ще се проведат в Smart Factory на Schneider Electric в Пловдив, първата и единствена Smart Factory на компанията за цяла Източна Европа и демонстрационен център за 14 държави.

"Както и досега, програмата е насочена към професии на бъдещето, които изискват нови компетенции, нови подходи и нова нагласа към работата и резултатите от нея“, коментира Елена Ватрачка, директор "Човешки ресурси“ в Schneider Electric. "И затова не е случайно, че през 2022 г. всичките стажантски позиции в Smart Factory-Пловдив са подчинени на мотото "Устойчивост“ и са пряко обвързани с устойчивите практики в потреблението на ресурсите и създаването на кръгова икономика, с управлението и визуализацията на данни и с устойчивите модели за учене. Сега, когато привличаме млади таланти, работим за адаптирането на начина, по който учим и предаваме знания. Необходимо е скъсяване на пътеката и адаптиране на обучителния процес, който да дава по-бързи резултати и да отваря пространство за самообучение“, допълва тя.

Позиции за 2022 г. в Smart Factory Пловдив:

1. Industrial Engineer

2. 3D Engineer

3. Cobot Engineer

4. Circular Economy Engineer

5. Learning architecture engineer

6. Machine learning engineer

Кандидатстване за отворените позиции може да се направи тук

За Schneider Electric:

Целта на Schneider е да даде възможност на всички да се възползват максимално от енергията и ресурсите на планетата за постигането на напредък и устойчивост за всички. Ние наричаме това Life Is On.

Нашата мисия е да бъдем вашият дигитален партньор за устойчивост и ефективност.

Ние управляваме дигиталната трансформация чрез интегриране на водещи в световен мащаб процеси и енергийни технологии, облачни платформи, контрол, софтуер и услуги през целия жизнен цикъл за осъществяването на интегрирано управление на компании, домове, сгради, центрове за данни, инфраструктура и промишлени сектори.

Ние сме най-локалната от глобалните компании. Поддръжник сме на отворените стандарти и екосистемите за партньорство, които приемат и се вдъхновяват от нашите споделени смислени цели и ценности за приобщаване и овластяване.

Schneider Electric в България:

Schneider Electric присъства в България от 1990 г. чрез марките Merlin Gerin и Telemechanique, които през 1993 г. се сливат в едно търговско представителство. През 1998 г. Schneider Electric основава свое дъщерно дружество в София – "Шнайдер Електрик България“ ЕООД. През 1999 г. компанията купува обособена част от завода за електроапаратура в гр. Перущица.

През 2007 г. Schneider Electric открива нов завод в гр. Пловдив, като основната му насоченост е производство на прекъсвачи. Инвестицията е в размер на 22 млн. евро и включва застроена площ и нови производствени мощности. Производството на Schneider Electric в България е от изключителна значимост за развитието на компанията в глобален мащаб.

През 2019 г. заводът на Schneider Electric в България получи Smart Factory сертификат – най-високия вътрешен стандарт на групата за индустриално производство, автоматизация и ефективно управление на процесите. Фабриката у нас е една от най-големите и модерни производствени бази на компанията в Европа и става първата и единствена Smart Factory на Schneider Electric за цяла Източна Европа. Над 65% от процесите в нея са изцяло автоматизирани, а екипът не спира внедряването на нови технологии. Със сертификата заводът на Schneider Electric в България се превръща в демонстрационен Smart Factory център за 14 държави.