Revolut, глобалният финтех с повече от 45 млн. клиенти по целия свят, обяви днес, че удвоява бизнес банкирането, тъй като глобалните годишни приходи от предлагането на услугата за бизнес (B2B), Revolut Business, надхвърлят 500 млн. долара.

Новината идва в момент, в който Revolut продължава да разширява своето присъствие в световен мащаб с пускането на Revolut Business в Сингапур – от полза за глобалните компании с операции в Сингапур и въвеждане на първокласно технологично банково решение на пазар, който не се обслужва достатъчно от традиционните банки. С този ход общият брой на пазарите, на които Revolut Business функционира, става 40. Този ускорен растеж ще продължи, тъй като Revolut Business регистрира над 20 000 компании всеки месец, които се присъединяват към стотици хиляди месечно активни компании.

Въз основа на тази динамика днес Revolut стартира Revolut BillPay, за да отговори още повече на нарастващото търсене на по-добро бизнес банкиране. Интегриран с основните счетоводни софтуери, включително QuickBooks, Xero и FreeAgent, Revolut BillPay е предназначен да спести време за управление и плащане на сметки към доставчици в над 150 дестинации само с няколко щраквания. Компаниите могат да сведат до минимум ръчните усилия, да се възползват от контрола на разходите и правилата за одобрение и да получат пълен надзор над операциите си, освобождавайки време за развитие на бизнеса.

По-нататъшните продуктови иновации ще обхванат ключови области като:

Банкиране: Revolut Business помага на компаниите да навлязат на нови пазари и да спестяват, докато превеждат пари в над 150 държави. Само през тази година тя въведе местни IBAN на редица европейски пазари, което прави местните плащания още по-безпроблемни, и ще продължи да изгражда по-дълбоки интеграции и видове плащания на местните пазари.

Плащания: Revolut Business представи Push-to-Card – лесен начин за бизнеса да плаща на клиенти и контрагенти като на местни, глобално и за минути; поддържа се в 78 държави в над 50 местни валути. Компаниите се нуждаят само от номер на карта (и име), а потребителите автоматично се възползват от валутните курсове на Revolut за международни плащания.

Придобиване: Търговци от цял свят използват Revolut Pay, за да приемат плащания, като сред най-известните клиенти са Aer Lingus, Kiwi, French Connection и Dermalogica. За да продължи да отговаря на бързо нарастващото търсене, Revolut ще продължи да увеличава възможностите за приемане на плащания с пускането на платежен терминал за по-големи компании.

James Gibson, Head of Revolut Business, казва, "Оформен от опита ни в обслужването на милиони клиенти на дребно, Revolut Business се разраства бързо. През последната година направихме огромни крачки напред в мисията си да бъдем номер едно в системата за автоматизация на финансите за бизнеса и наскоро пуснахме продукта в Сингапур. С подкрепата на значителен и нарастващ брой клиенти зад гърба си, ние агресивно удвояваме B2B и сме готови да революционизираме банкирането за още повече бизнеси по света“.

От стартирането си през 2017 г. Revolut Business продължава да прави нововъведения и да добавя различни инструменти и функции към платформата си в съответствие с променящите се нужди на бизнеса, превръщайки я в универсална платформа за него.