През отминаващата 2024 г. принц Уилям и съпругата на баща му Камила се сближиха доста, защото бяха изправени пред едно и също изживяване - половинките им бяха диагностицирани с раково заболяване.

Кулинарният автор с коментари за майка си

"Неочаквано затопляне на отношенията" - така кралският кореспондент на ВВС Джени Бонд определя новооткритото приятелство на Уилям и Камила. В годините назад обаче отношенията между двамата съвсем не са били толкова розови.

Когато принцът е още малък, Камила е в ролята на "другата жена" в брака на родителите му принц Чарлз и принцеса Даяна. Даяна дори споделя със сина си проблемите с баща му, а той поема върху детските си плещи нещастието на майка си, пише LifeStyle.

Чарлз и Даяна се разделят през 1992 г., когато принц Уилям е десетгодишен. Пет години по-късно принцесата умира в автомобилната катастрофа в Париж. Всичко това едва ли е оставило добро впечатление от Камила у тийнейджъра.

Макар да се познават бегло, официалната среща между Уилям и Камила се състои, когато той неочаквано съобщава на баща си, че ще се прибере от колежа Итън в дома им в Лондон за уикенда.

По онова време Камила прекарва времето си Чарлз само когато принц Уилям и принц Хари са в колежите си. Тя предлага да си тръгне, но Чарлз настоява да остане, пише Пени Джунър в книгата си Queen Consort: The Life of Queen Camilla.

Чарлз се обажда на сина си, за да го предупреди, че Камила ще е там, пишат Mirror. Мащехата и принцът трябва да се срещнат официално в 7 вечерта, но той пристига четири часа по-рано. "Той е тук", казва Чарлз на Камила, след което я оставя за половин час насаме със сина си, за да се опознаят.

Според медията след срещата Камила казва: "Трябва ми джин с тоник". Това обаче е казано шеговито според Пени Джунър, като настоящата съпруга на крал Чарлз дори описва принц Уилям като "приятелски настроен".