Френският рапър MHD е осъден на 12 години затвор за убийството на млад мъж в Париж през 2018.

Съд в Париж даде 12-годишна присъда на рапъра, чието истинско име е Мохамед Сила. Той бе признат за виновен за замесването си в смъртта на 23-годишния Лоик К., чието убийство е свързано с шайка.

Жертвата е била блъсната от "Мерцедес"-а на MHD, след което е била пребита и намушкана до смърт от група от около 12 човека. Рапърът е пледирал "невинен" на обвиненията.

"От самото начало на това дело съм поддържал невинността си и ще продължавам да я поддържам", заявил той пред претъпкания парижки съд, предава Aгенция Франс Прес. 29-годишния MHD отрича да е бил на местопрестъплението, твърдейки че съдебният процес срещу него е базиран на слухове.

Местен жител снимал през прозореца си инцидента, случил се през лятото на 2018. От видеото колата на MHD лесно била идентифицирана. АФП предава, че други свидетели също са го разпознали по прическата и суичъра му.

На петима от подсъдимите наред с рапъра са дадени присъди, вариращи от 10 до 18 години. Други трима са оправдани, пише BBC.

Рапърът MHD, който е доста популярен в социалните мрежи, работел като разносвач на пици в Париж преди да започне да се занимава с музика професионално.

Евгения ТРИФОНОВА