Остават по-малко от два месеца до края на лятото. Преди да настъпи времето за връщане в училище, според източници на принц Уилям и Кейт Мидълтън, те планират да заведат принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис в замъка Балморал в Шотландия.

InStyle съобщават, че Уилям и Мидълтън отиват в имението Балморал с трите си деца, заедно с няколко членове на кралското семейство. Пътуването към Балморал остава традиция за кралското семейство, но тези, които са близки до кралските особи, се страхуват, че тази година може да е различно поради здравето на принцесата. Тъй като принцесата на Уелс изглежда е в по-добро здраве през последните седмици - достатъчно, за да присъства на Trooping the Color и на Уимбълдън - тя ще пътува до спокойната провинция. Известно е, че там кралските особи правят дълги разходки, риболов и колоездене.

Що се отнася до това кой не е в списъка с гости на Балморал? Принц Хари и Меган Маркъл. Херцогът и херцогинята на Съсекс, както и двете им деца, Арчи и Лилибет, не са получили покана да се присъединят към останалата част от кралското семейство в имението Балморал тази година. Замъкът Балморал е семейна традиция, но Хари и Маркъл все още не са присъствали заедно (Хари обаче е израснал там, прекарвайки времето си в имението по време на миналите години).

Съобщава се, че крал Чарлз е против идеята Хари, Маркъл и двете им деца да се дойдат в имението Балморал. През юни кралското правителство информира, че когато управляващият монарх попитал дали най-малкият му син и внуците му ще се присъединят към тях в Шотландия, той отговорил "Няма начин". 

Не е изненада, че Хари не получи покана – отношенията между него и Чарлз се влошиха през последните години.