Няма друг спортист от световна величина, който да привлича публика така, както Лионел Меси. Показа го и мачът от "Мейджър Лийг Сокър" в неделя между "Интер Маями" и ФК "Лос Анджелис".

Дълъг списък от имена на знаменитости, наблюдаваха от трибуните победата на "Интер Маями" с 3-1 в Калифорния, включително принц Хари, холивудските звезди Леонардо ди Каприо, Оуен Уилсън, Едуард Нортън и Уил Феръл – който е съсобственик на LAFC,  актрисата и музикант Селена Гомез и друг.

Звездната публика беше доказателство за продължаващото влияние на Меси върху футбола в САЩ. Търсенето на билети за мачовете в Маями скочи след пристигането на аржентинеца, като средните цени са около 690 долара за мача в неделя – най-скъпият мач на MLS досега, според онлайн пазара TickPick и CNN.

Откакто премина от "Пари Сен Жермен", Меси оказва огромно влияние както на терена, така и извън него. "Интер Маями", в серия от девет мача без победа преди дебюта на 36-годишния играч, сега е непобеден в 11 мача и спечели първия си трофей миналия месец.