Крал Чарлз разказа за борбата си с рака по време на среща с женския отбор на Нова Зеландия по ръгби в Бъкингамския дворец.

Монархът разкри, че няма да може да посети Нова Зеландия през октомври поради "лекарски указания", което предизвика опасения относно продължаващото му лечение на рак.

Въпреки това Чарлз изглеждаше оптимистично настроен, докато демонстрира хумористичната си страна, като каза на екипа "да се възползват максимално от времето си" и изрази надеждата си за техния успех.

Обсъждайки откровено възстановяването си от рак, Чарлз каза: "Изключително съжалявам, че не мога да дойда в Нова Зеландия по-късно през октомври поради лекарско предписание."

"Но междувременно, отдайте любовта ми на Нова Зеландия, моля, и новозеландците. Ние получаваме много хубаво киви, идващо в тази част на света, така че наистина сме много щастливи", добави той.

След това Чарлз направи привидно сърцераздирателно признание, казвайки: "И се надявам да извлечете максимума от времето си в отбора, защото не оставате млади много дълго, както открих, всичко става по-бързо, отколкото си мислите."

Забележката на краля предизвика бурен смях от отбора по ръгби и той не можа да не се присъедини, като се засмя заедно с тях, съобщи The Express.

"Както и да е", добави той, "Надявам се да имате голям успех."

Новата за здравето на монарха идва, докато той продължава битката си с рака. Диагнозата беше споделена за първи път от Бъкингамския дворец през февруари.