Любовта е навсякъде около нас. Може би губим време, когато се колебаем, търсим друг човек, но любовта винаги е с нас. Въпросът е ние да я усетим вътре в себе си. Това каза писателят Илиана Димитрова с псевдоним Илора Споб в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус"

"Светлината на душата" е вторият ѝ роман, в който тя насочва вниманието към вътрешния свят на човека. "Героинята ми Ина отива на Изток, където материалният свят е по-далечен и където обикновено хората бягаме, за да се сблъскаме с духовното. Тя иска да разпали жарта, която все още има в нейната връзка и очаква, че тя  ще пламне и този пламък ще накара нейния спътник да я открие и да промени навиците си, за да успее отново да разгори тази любов", разказа авторът.  

Нейното послание е, че където и да се намира човек, той винаги може да намери правилната посока и любовта. "Където и да отиде човек, когато любовта съществува, тя ще те намери. В един момент е хубаво човек да се обърне към себе си и да осъзнае кое ти взима и кое ти дава." 

Невинаги е необходимо да говорим, за да изразим това, което казваме, смята Илиана Димитрова. "Когато замълчиш, ти успяваш да успокоиш мислите си. Опитвам се да убедя моите читатели, че мълчанието е свързано с това да успееш дори чрез поглед да успееш да накараш човек да бъде щастлив. За жалост, малко трудно успяваме да го направим в материалния свят, защото смятаме, че трябва да получим нещо, за да успеем да бъдем щастливи", каза тя.  

"Светлината на душата" ще бъде представена на 9 декември във фотографско ателие "Гуге" на ул. "Богатица" 32.