Певицата Джина Стоева поздрави софиянци за празника и сподели в интервю за Sofia24.bg любопитни неща, свързани със столицата ни. Тя е родена в Русе, но в продължение на много години живее в София. 

"Честит празник, София! Честит празник, софиянци! Първият път, когато дойдох в София беше преди повече от 25 години. Не помня точно повода, но когато стъпих тук си казах: "В този град не бих могла да живея". Да, но след няколко години така се случи, че дойдох в София, за прослушване в "Ара Мюзик". Голямото ми желание да се занимавам с музика и с пеене ме доведе тук и много бързо свикнах с града. Първоначално знаех маршрута от вкъщи до офиса на музикалната компания. От вкъщи до едно столично заведение, в което работех тогава - "Кошарите", докато записвах първия си албум и лека-полека научих всичко. В началото обаче си движех с таксита, тъй като не познавах линиите на градския транспорт. По-късно си купих кола, така че научи много маршрути и улици", каза Джина Стоева пред Sofia24.bg

Тя говори и затова дали забелязва промяна в града през всичките тези години. 

"Това, което забелязвам през годините като напредък е един участък от Околовръстния път, който ремонтираха. Направиха го и вече наистина прилича на Околовръстен път, защото едно време беше само с две ленти, в едната и другата посока. И човек се предвижваше много бавно. Пожелавам в скоро време да успеят да довършат и останалата отсечка от Околовръстния път. Пожелавам на софиянци и апелирам да пазим града чист, да се грижим за нашия красив град, в който идват много чужденци, за да разгледат София и да се запознаят с историята на града. Гордея се със столицата, която имаме".

Джина Стоева говори и за своето семейство, за своята дъщеря, която е родена именно в София.

"Сега пък има и друго нещо, което ме задържа тук. Това е моята дъщеря, която преди 7 години и половина се роди в София. Баща й е софиянец. Така че ние живее тук, тя учи тук, така че съм свързана с града". 

Тя сподели пред нас и нещо, което отчита като проблем в град.

"Това, което отчитам като проблем за града, както за всеки който живее тук, така и за тези, които преминават е огромният трафик. Но виждаме, че много хора живеят тук, така че има по-малко софиянци тук, отколкото хора от провинцията, така че това с трафика го отчитам като проблем върху, който трябва да се помисли. Изключително много време губим в автомобилите си, а времето е най-ценния ресурс на всеки един човек. Ако може да се оправи този проблем - всичко ще бъде наред. Пожелавам на София да продължава да расте, да хубавее, да продължава се развива в положителна посока. Пак казвам, че е важно ние да си пазим града чист, да се грижим за него, да сме по-толерантни, както на пътя, така и в живота".

Кои са любимите места на Джина Стоева в София?

"Любими места в София имам много. Обичам да се разхождам пред НДК. Има едно място, което посетих преди дни. Става въпрос за гроба на Петър Дънов, където се усеща една особена енергия. Много хора ходят там и мълчаливо се наслаждават на спокойствието. Обичам много да хода на походи и разходки на Витоша. Това е една от привилегиите на столицата ни. Много красиво място за мен е и Панчаревското езеро. Имам и още много любими места в град".

Певицата разкри пред нашата медия и за новите неща в кариерата си. Какво могат да очакват почитателите й от нея.

"В професионален план смятам да обърна внимание на едни музикални проекти, които отдавна съм замислила и са свързани с българския фолклор. Ходя по участия - предимно по събори, концерти, юбилеи, сватби. Мероприятия, на които се пеят предимно фолклорни песни. Някъде пък искат микс от фолклор и попфолк".

Джина Стоева признава, че изпраща едно страхотно лято.

"Лятото мина страхотно. Останахме дълго време на къмпинг в България. С дъщеря ми Ивая много обичаме да ходим на къмпинг. Бяхме се уговорили с приятели и бяхме на едно много красиво и диво място, а именно Кара дере, което се намира под Варна. То е защитена зона и затова там няма сгради. Диво място, на което няма ток, няма вода, няма обхват - чудесно място на което човек може да си почине на спокойствие. Запознах се с нови хора и си изкарахме страхотно".