Sofia Summer Fest е едно пространство и място за цялото семейство. Това каза PR експертът и маркетинг специалист Ради Георгиев в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“. Той е един от създателите на фестивала.  

Sofia Summer Fest се ражда преди четири години в тежките времена на пандемия, когато четирима души решават, че това е подходящият момент да реализират една отдавнашна тяхна идея, разказа той.

"Така се роди цялото нещо – да имаме един фестивал на открито. Тогава го направихме заради артистите, тъй като те нямаха сцена. Правейки Sofia Summer Fest, ние решихме, че трябва да има вход, независимо че е в парково пространство, защото това по много ясен начин сегментира тази публика. Ние решихме, че акцентът трябва да бъде сцената, хората трябва да знаят какво става на тази сцена, кой е на нея и това да бъде акцентът, хората да идват на културната програма, а не защото е много приятно прекарването. Да, прекарването е и приятно – имаме коктейли, храна, шезлонги, много готини кътове, пак получаваш цялото фестивално преживяване, но когато си дал пари за него, по друг начин го гледаш, по друг начин го преживяваш и със сигурност друга публика идва. Много ясно си сегментирахме публиката на Sofia Summer Fest, ясно ни е каква градска публика искаме да идва при нас“, обясни Георгиев. 

Sofia Summer Fest има детска лятна академия, която е целодневна и в която работещите родители могат да оставят децата си. 

Зад Sofia Summer Fest стои много сериозен екип от хора, специализирани в различни области. "Успехът на Sofia Summer Fest е в това, че много ясно сме си разделили ангажиментите. Борко Чучков и неговият екип се грижат за цялата програма. Ние от нашия екип 8pm се грижим за целия маркетинг, Алекси Калев се грижи за това да имаме хубавата сцена, шатрите, а Боби Гълъбов се грижи за спонсори, заведенията и останалата част“, разказа Георгиев.