Nerine е уникално многогодишно растение, което цъфти през есента - до ноември при благоприятни метеорологични условия. Предлаганият тук вид развива няколко стройни, твърди, голи цъфтящи стъбла, които достигат височина до 40 cm. Тези стъбла се разклоняват в горната част и завършват с големи (дори 7 см в диаметър) бледо розови цветя, състоящи се от изненадващо дълги, тесни, декоративно дъговидни венчелистчета. В Nerine се развиват тесни основни листа, които обр.азуват туфи, наподобяващи изобилна тревна туфа. Тъй като тази необикновена градинска красота започва да цъфти едва през август, горещо препоръчваме да я поканите във вашите граници. Това растение определено ще удължи сезона на цветните луковици. От друга страна, това растение е страхотно решение за оранжерии, зимни градини и саксии. Нейните мрежести, очарователни цветя запазват своята декоративна стойност във вази за дълго време.

Може би някога сте срещали тези растения и сте ги намирали за много красиви. Не е за по-малко. Но е важно да знаете от какво ще се нуждаят, за да се развият правилно.

Нериновите луковици трябва да бъдат засадени в пропусклива и смирена почва през втората половина на пролетта. Моля, уверете се, че почвата е достатъчно пропусклива и не забр.авяйте за дренажен слой, например фин чакъл, при отглеждането на саксии. Това растение се чувства чудесно както на слънчеви, така и на частично сенчести места. Той е доста неизискващ и показва устойчивост на замръзване. Трябва да покриете културата само с руно или иглолистни клонки само в периоди на силен студ.