Доцент Петър Шишков, преподавател в Минно-геоложкия университет, който загина при експлозията край гара Елин Пелин, се е грижил за пироефектите на обичания български изпълнител Миро.

“Със свито сърце научих, че нашият приятел и автор на пироефектите на концертите не е между нас. Ще ни липсваш, г-н доцент, приятелю! Молим се за дъщеря му, само на 20 години, също пострадала при инцидента", написа във Фейсбук певецът.

Лекарите от “Пирогов" се борят за живота на младата Кристина. “Тя е в тежко състояние", каза на брифинг пред журналисти заместник-изпълнителният директор на болницата проф. Николай Габровски.

От там обясниха, че големият проблем при младата жена е навлизането на газове към белите дробове, което води до интоксикация на организма. От “Пирогов" съобщиха и че спешно се търсят кръводарители за Кристина Петрова Шишкова, като кръвната група няма значение.

От Минно-геоложкия университет призовават, който има възможност, спешно да дари кръв в Центъра по кръводаряване на ул. “Братя Миладинови" в София за Кристина Петрова Шишкова, болница “Пирогов".