Основателят на Amazon Джеф Безос и партньорката му Лорън Санчес са сгодени, съобщи източник близък до двойката пред CNN.

Допълнителни подробности за предложението или предстоящите планове за сватба не се посочват.

Безос и бивша телевизионна водеща за първи път оповестиха връзката си през 2019 г. Дълго време двамата ревниво пазеха личния си живот в тайна, като само по  изключение се появяваха заедно на публични събития.

През 2022 г. двойката даде първото си съвместно интервю от дома си във Вашингтон, в което разказа за филантропската си дейност в посока благотворителните каузи на Джеф Безос. Аткрактивната Санчес заяви, че двамата са "наистина страхотни съотборници", но допълни, че могат да бъдат и "малко скучни".

Милиардерът Безос описва журналистката, носителка на награда "Еми", като "най-щедрия, най-сърдечния човек, който някога може да срещнете", и признава, че за него тя е "вдъхновение".

Безос е и основател на космическата компания Blue Origin и е бил на борда на полет в космоса през 2021 г. и обратно с ракетата New Shepard на Blue Origin. Санчес, която е и пилот на хеликоптер планира да се отправи към космоса през следващите години с компания, като уточни, че към нея ще се присъедини "страхотна група жени“.

Преди да започне връзката си с водещата, Джеф Безос беше женен за Макензи Скот в продължение на 25 години, двамата имат 4 деца. Санчес е майка на три деца и беше омъжена за холивудския агент Патрик Уайтсел в продължение на 13 години, преди да финализира развода си през 2019 г.

Състоявието на Джеф Безос възлиза на над 107 милиарда долара. Въпреки рекордните загуби на стойност около 85 милиарда долара за по-малко от една календарна година, той все още е петият най-богат човек в света според класацията на "Форбс".