За спирането на предаването “Търси се" от една страна телевизията взе това решение, от друга страна ние чисто енергийно го предизвикахме. Усетихме отдавна, че този край наближава, но е от щастливите краища,  без драма. Това каза в предаването "Животът на фокус“ на Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова журналистът и телевизионен водещ Меги Димчева.

“През последните 10 години от предаването задълбочихме разговорите, докосвайки душите на гостите си. И докосвайки се много надълбоко до душите на тези известни хора, аз разбрах че всъщност е дошло време да се обърна към собствената си душа. Минавайки през труден период от 3-4 години, помагайки на други хора се изгубих аз самата. Когато човек се изгуби буквално не знае кой е и получих физически симптоми - болки по цялото тяло", обясни Меги Димчева.

Споделя, че е имала невероятни години в живота си, за да се шлифова и да повярва повече в себе си. Да знае какво иска и как да го постигне. За нея най-ценни са връзките и контактите, които осъществява благодарение на “Търси се" с толкова много прекрасни хора. Изгубва се и се намира през физическото страдание и разбира, че физическото страдание е контролът на нашето его и ум. И когато постепенно се освободим от този контрол, животът става много по-лек и лесен. Важно за нея е нещата да се подреждат по начин по който трябва, а не по който ние искаме, тогава всичко се случва по един много по-добър начин.

“Разбрах, че на моята нежна и крехка душа повече въздействат стиховете, песните, изкуството и затова го правя по този начин. Всеки си има начин да намери себе си. Появиха се много хора, които “разбират" от душата. Единственото, което на мен ми носи нещо, това е срещата ми с моята йога учителка Ирена Русева, тя е дълбока и чиста душа и в нейните практики се чувствам по различен начин. С нея заедно споделяме и спектакъла-медитация “Чудесата в нас". По време на спектакъла тя свири на кристални купи и прави кратка медитация с всички. Тя много добре се вписва в това, което аз си представях, когато го мислех като идея, бях сигурна, че тя ще е един от участниците в него", отбеляза Меги Димчава.

Спектакълът-медитация “Чудесата в нас" ще се случи на 26 юли в Бургас, в експоцентър “Флора". Мечтата ми беше да се случи на открито, в София, но не се получи. Смятам, че е много подходящо до морето и под звездите да направим това събитие. Енергията е много по-силна и вярвам че ще се случи нещо магично. Първото осъзнато чудо в моя живот беше детето ми. Лекарите казваха, че е почти невъзможно да имам дете, но аз вярвах, усещах го, че ще ми се случи. И когато наближи момента това да стане, аз усетих полет на щастие, и че то идва при мен. И както казва Ирена Русева, “в този миг на топлина и щастие ти си усетила, че неговата душа идва към теб". За 50 ми рожден ден получих книгата на Моника Василева. Разгръщайки книгата й, случайно попаднах на един  етюд, който описваше състоянието, в което аз бях в момента и емоциите ми. Този рожден ден беше един от най-щастливите дни в живота ми, като я отворих там пишеше: “Съблякох сърцето си и останах сам по любов!" и аз наистина се чувствах така, защото се видях с всичките ми най-най-любими хора, които не бях събирала на едно място. И усещах наистина само любов", допълни Меги Димчева.

Според нея, битките трябва да се водят с нежност и лекота. Вселената така подрежда нещата, че да си винаги на точното място в точното време. И ако даваш най-доброто от себе си ще се случи най-доброто за теб. “Сега знам, че всеки си има свой собствен път и трябва да гледаш смело напред и вървиш накъдето те води сърцето, а то винаги ще те отведе там, където трябва. От “Търси се" съм получила много уроци, уроци по уважение и любов, уроци по уважение към родителите си. И въпросите ми към тези хора са били свързани и провокирани от моя собствен живот, за да разбера още и още за себе си", обясни Меги Димчева.

Не са успели да поканят в предаването хора като Григор Димитров, Ивет Лалова, Христо Стоичков. Вълшебствата в студиото не са липсвали, всеки който е минал през него животът го поел нагоре, никога надолу. Демонстративният позитивизъм сякаш я отблъсква, обича спокойните, леки хора, общува с хора, които знаят какво искат, които не се вълнуват от злободневни теми, интриги и с които могат да си кажат много лични неща. От “Търси се" най-много ще й липсват срещите не само с известните личности, но с техните приятели и семействата им най-вече. “Любимите ми интервюта бяха с най-близките им хора. Тази любов, която я има в очите на тези хора, докато правиш интервюто. Тази огромна любов много ме е окрилявала, много ме е възхищавала. Когато затворя очи си представям, че съм пред много по-голяма публика в зала “Арена" - София, каза още Меги Димчева.