Мастър клас "Играй с нас" е за всеки, който има любопитство и желание. Това каза актрисата Мая Бежанска в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус". Заедно с Филип Аврамов тя организира мастър клас "Играй с нас" за младежи на възраст между 16 и 19 години в Юндола, където провежда и лагери с деца.

"Избрахме тази възраст, защото имам наблюдения, че светът ни вкарва в една конкурентна среда, а изкуството не е конкуренция. Искаме те да бъдат една общност, една група, а не да се състезават в нещо. Ние не ги укротяваме, а боравим с темите, които ги вълнуват. Няма да укротяваме страсти, а ще боравим с тях и ще ги изкарваме на показ", обясни Мая Бежанска.

Заедно с Филип Аврамов решават да споделят своите преживявания, срещи с учители и всичко, което са научили в своята работа като актьори, с младите хора. "Това е за тийнейджъри, които искат да си подарят едно преживяване през изкуството. Те ще се докоснат до изкуството в неговата обширна форма – освен театър, ще има и музика, и танци. Идеята е да играем заедно с тях. Ще създадем заедно нещо, с което ще се забавляваме", допълни Бежанска.

Мастър класът се провежда от 20 до 28 август.

"Избрахме планината и гората, защото за театъра е много важно доверието, да бъдеш честен, да бъдеш искрен и да станеш близък с хората, с които се впускаш в това предизвикателство", допълни актрисата.