Маслото от вечерна иглика е изключително полезно за жените, които искат да овладеят болезнени предменструални симптоми. То е техен верен помощник и по време на менопаузата, както и в борбата за по-красива кожа. Маслото от вечерна иглика се получава от растението Oenothera biennis (вечерна иглика). Това диво цвете расте в Северна Америка. Индианците са го използвали за храна и като лекарство. Европейските заселници връщат растението на Стария континент. 

Маслото от вечерна иглика е богато на есенциални мастни киселини, наречени гама-линоленова киселина (GLA) и линолова киселина (LA). Както LA, така и GLA, са омега-6 мастни киселини. То има противовъзпалително и антиалергично действие и може да коригира дефицита на омега-6. Използва се при предменструален синдром и менопауза, болка в гърдите, суха кожа и екзема. То е сред най-продаваните билкови лекарства на всички времена. Съдържанието на GLA в маслото от вечерна иглика е това, което я прави толкова ценно лекарство. 

Жените могат да приемат масло от вечерна иглика като естествен регулатор на симптомите на ПМС, поради високото съдържание на есенциални мастни киселини. Маслото от вечерна иглика, приемано като добавка регулира хормоните, премахва акнето, помага при косопад, заздравява кожата и помага при ревматоиден артрит.