Майката на рапъра Пи Диди Джанис Смол Комбс излезе и защити публично сина  си. Тя публикува изявление чрез своя адвокат, което беше споделено в социалните медии. 

Идвам при вас днес като майка, която е опустошена и дълбоко натъжена от обвиненията, отправени срещу моя син, Шон Комбс“, започна нейното изявление.

"Сърцераздирателно е да видя сина ми съден не за истината, а за разказ, създаден от лъжи“, написа тя. "Да стана свидетел на това, което изглежда като публичен линч на моя син, преди той да е имал възможността да докаже невинността си, е болка, която е твърде непоносима, за да се опише с думи.“

Припомняме, че Диди в момента е във федерален арест, тъй като очаква съдебен процес по обвинения в заговор за рекет и трафик на хора за сексуални услуги. Рапърът не се признава за виновен по обвиненията. 

Диди е изправен също и пред много граждански дела, обвиняващи го в редица сексуални престъпления и други незаконни дейности.

"Синът ми може да не е бил напълно искрен за някои неща, като например да отрече, че някога е бил проявен насилие с бивша приятелка, когато наблюдението в хотела показа друго“, пише тя в изявлението си. "Понякога истината и лъжата се преплитат толкова тясно, че става ужасяващо да се признае една част от историята, особено когато тази истина е извън нормата или е твърде сложна, за да й се повярва.“, се пише още в публичното писмо на майката. 

"Бях отвратен тогава, когато го направих. Вече съм отвратен. Отидох и потърсих професионална помощ. Започнах да ходя на терапия, да ходя на рехабилитация“, каза Комбс във видео, разпространено в социалните медии дни след излъчването на видеото. "Трябваше да помоля Бог за неговата милост и благодат. много съжалявам Но аз съм посветен да бъда по-добър човек всеки ден. Не моля за прошка. Наистина съжалявам.“

"Важно е да признаем, че никой от нас, независимо от нашия статус, не е имунизиран срещу страх или грешки“, пише тя. "Това, че не съм напълно пряма по един въпрос, не означава, че синът ми е виновен за отблъскващите обвинения и тежките обвинения, повдигнати срещу него., пише CNN.