Британският премиер Борис Джонсън и съпругата му Кари станаха родители на здраво момиченце, което се роди в четвъртък сутринта, пише London Evening Standard.

Двойката беше видяна да влиза в лондонска болница в 7.40 сутринта, охранявана от двама полицаи.

Те влязоха през страничен вход с г-жа Джонсън, носеща чанта за нощувка.

В изявление говорител на двойката каза, че са "доволни“.

"Премиерът и г-жа Джонсън са щастливи да обявят раждането на здраво момиченце в лондонска болница по-рано днес“, се казва в изявлението.

"И майката, и дъщерята се справят много добре. Двойката би искала да благодари на брилянтния екип от лекари и акушери за цялата им грижа и подкрепа.

Разбира се, г-н Джонсън присъстваше по време на раждането, но няма да вземе отпуск по бащинство.“

Говорител на премиера каза: "Очаквате премиерът да отдели малко време със семейството си. Както винаги, той ще балансира това с отговорностите си като министър-председател и да ръководи страната, както бихте очаквали от него.

Той добави: "(Г-н Джонсън) има уникална отговорност като министър-председател и ще продължи да изпълнява тези задължения“.

Раждането идва на фона на бурна седмица за премиера, който беше подложен на критики, след като Daily Mirror разкри, че на Даунинг стрийт 10 са проведени две коледни партита, докато Лондон беше под пълен локдаун.

След като историята се разчу, беше изтекло видео на тогавашния прессекретар на премиера Алегра Стратън, в който тя се шегува как да опише коледното парти на фалшива пресконференция.

Стратън подаде оставка в сряда, като направи изявление пред медиите пред дома си, в което каза, че "ще съжалява за думите си до края на дните си“.

Консерваторите вече потвърдиха, че събитие, организирано от неуспешната кампания на Шон Бейли за кмет на Лондон, се е състояло в централата на партията в Уестминстър на 14 декември, докато столицата е била в локдаун от ниво 2.

Превод и редакция: Юлиян Марков