Голмайсторът на Световното първенство през 1990 година - Салваторе Скилачи, който беше диагностициран с рак на дебелото черво през 2022 година, беше приет в болница. Той е в тежко, но стабилно състояние и е настанен в болница в Палермо.

"Предвид безбройните обаждания от медиите и циркулиращите неприятни слухове, ние поясняваме, че нашият любим Тото е в стабилно състояние и е под наблюдение от експертен екип от лекари ден и нощ", се казва в изявление на семейството му, публикувано в социалните мрежи.

Новината е водеща във всички италиански спортни сайтове. Скилачи е роден на 1 декември 1964 г. в Палермо. Играл е за Месина, Ювентус, Интер и Джубило Ивата в Япония. Припомняме, че през 1990 г. именно Италия беше домакин на първенството на планетата. Салваторе Скилачи отбеляза 6 гола и стана голмайстор на турнира, като бе обявен и за най-добър играч на първенството. "Скуадра Адзура" спечели бронзовите медали, след като загуби полуфиналната среща от Аржентина с Диего Марадона в състава си. 

Скилачи посети България през 2015 година по покана на управителя на "Доминант Спорт Груп" Ивайло Рачев, който организира Milan Junior Camp.