Като използва данни от Hurun Global Rich List, изданието VisualCapitalist подреди 20-те града с най-много на брой милиардери към момента (б.а. – трябва да се има предвид разминаването в данните и методологията на различните изследвания; миналогодишният доклад на Hurun например постави на първо място Пекин, докато Forbes класира Ню Йорк под номер 1).

Забавянето на китайската икономика през изминалата година се отрази на ултрабогатите ѝ жители в ключови градове. Пекин, градът с най-много милиардери през 2023 г., според Hurun, не само отстъпи мястото си на Ню Йорк, но и падна до №4, изпреварен от Лондон и Мумбай.

Всъщност всички китайски градове в топ 20 списъка са загубили милиардери в периода 2023-24 г., съответно всички те са паднали и в класацията, като Ханджоу е отбелязал най-голямо понижение (-5 позиции) в топ 20.

Китай губи, но всички други азиатски градове - с изключение на Сеул - в топ 20 са спечелили позиции, пише economic. Индийските градове водят по този показател, като Ню Делхи (+6) и Мумбай (+3) са се изкачили най-много.

На национално равнище Китай и САЩ заедно съставляват половината от градовете в топ 20. В тях се намират и около половината от 3200-те милиардери в света.