Изминаха 13 години от смъртта на Ейми Уайнхаус, която с 27 години живот и два албума остави значително музикално наследство. Животът й беше истинско влакче в увеселителен парк – наркотици и алкохол, бурни връзки и светкавиците на папараците. 

Въпреки че Уайнхаус нямаше дълга кариера, тя беше достатъчно плодотворна. Celebrity Net Worth изчисли, че певицата е разполагала с приблизително 4,7 милиона долара към момента на смъртта си, пише express.co.uk, цитиран от businessnovinite.

Уайнхаус почина без завещание, оставяйки имането си в ръцете на закона. В случаи като този, законите за наследството диктуват, че то се предава на най-близкия на починалия човек. В случая с певицата това беше баща й Мич. Въпреки това, цялото състояние на Уайнхаус в крайна сметка беше разделено поравно между нейните родители, Мич и Джанис Уайнхаус, които се разделиха, когато певицата беше на девет.

Според Закона, наследството трябва да бъде разпределено между нейните родители, деца и съпруг. Уайнхаус обаче нямаше деца и се разведе официално с Блейк Фийлдър-Сивил през 2009 г., което го лиши от каквото и да е право на нейното имущество.

Подобно на други велики артисти, починали преди години, славата й продължава да расте. Албумът й Back to Black оглави британските класации като един от най-продаваните албуми на 21 век след нейната смърт, съобщава испанската медията AS.

Celebrity Net Worth изчисли, че певицата е генерирала повече от 10 милиона долара от хонорари и търгове на сувенири от 2011 г. насам.