Концепция за смесена реалност прави "Формула 1“ по-атрактивна от всякога. Тази новина коментира футурологът доц. д-р Мариана Тодорова в предаването "Сценарий от бъдещето“ на Радио "Фокус“ с водещ Ива Дойчинова.

Това става благодарение на очилата за виртуална и смесена реалност Apple Vision Pro. "Когато гледаме "Формула 1“ с това приложение за виртуална реалност на LePore, паралелно с това, което се случва в реално време и в състезанието, според избора, който ще направим от менюто, виждаме какво се случва в пилотската кабина, какви са параметрите, скоростта, възприемането на скоростта от пилота. Можем да видим дигитална матрица на цялата писта, къде се намира болидът, 3D изображение на съответния болид, оборота на гумите“, обясни доц. Тодорова.

Това приложение позволява наслагване на преживяванията, натрупване на много допълнителна информация и реално изживяване на състезанието. "Наистина може да разберем картината в пълнота, все едно виждаме нещата отгоре. Това ще е доста атрактивно и интересно и ще покачи неимоверно продажбите на този продукт на Apple“, коментира доц. Тодорова.