Калифорнийски лекар се призна за виновен за ролята си във фаталната свръхдоза на Матю Пери. Любимият актьор от "Приятели" беше открит мъртъв в дома си в Лос Анджелис на 28 октомври след дълга и добре документирана битка със зависимостта.

53-годишният Марк Чавес пристигна в съда в Лос Анджелис в сряда, 3 октомври, където официално се призна за виновен за незаконно разпространение на кетамин на Пери. Заплашват го до 10 години затвор, дори и със споразумение. Той ще бъде осъден на 2 април 2025 г.

Преди съдебното заседание в сряда Чавес се съгласи да спре да практикува медицина и даде паспорта си на властите. Известно е, че Чавес е продал таблетки с кетамин на д-р Салвадор Пласенсия, който е обвинен, че след това ги е предоставил на Пери.

Пласенсия е изправен пред различни обвинения, по които той обаче пледира за невинен. Пласенсия е обвинен, че е изпратил съобщение на Чавес "Чудя се колко ще плати този идиот", когато научил, че Пери търси кетамин.

Прокурорите предложиха по-леки обвинения на Чавес и двама други в замяна на тяхното сътрудничество, докато преследват две цели, които смятат за по-отговорни за смъртта от свръхдоза: друг лекар и предполагаем дилър, за когото казват, че е известен като "кетаминовата кралица" на Лос Анджелис.

Адвокатът на Чавес Матю Бинингер каза след първото явяване пред съда на 30 август, че клиентът му изпитва "невероятно разкаяние" и "се опитва да направи всичко по силите си, за да поправи грешката, която се случи тук".

Пери беше намерен мъртъв от неговия асистент, а съдебният лекар по-късно реши, че основната причина за смъртта е кетамин. Актьорът е използвал лекарството преди с рецепта от своя лекар законно, но не и по предназначение във фаталната вечер. Пери се бореше с пристрастяването от години, датирайки от времето в "Приятели", когато стана една от най-големите звезди на своето поколение като Чандлър Бинг, съобщи lifestyle.bg.

Той участва заедно с Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър в продължение на 10 сезона от 1994 до 2004 г. в мегахитовия сериал на NBC.