Всяка година, веднага след зимните празници, много хора се сблъскват с един и същи проблем, а именно излишните килограми. Богатите трапези, организирани в семейството и претрупаните шведски маси за Нова година, представляват за мнозина изкушение, което не може да бъде преодоляно.

Така че не е чудно, че през януари, когато стъпим на кантара, доста от нас забелязват, че са качили килограми. 

Как можем да ядем всичко, което искаме и да поддържаме теглото си? 

Според диетолозите има няколко важни съвета, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за коледно-новогодишните празници. Така, дори ако изкушенията присъстват на всяка крачка, можем да поддържаме оптималното си телесно тегло. 

Диетолозите казват, че е добре за хората, които не могат да се сдържат, да опитат от всичко по малко и да не злоупотребяват с храна или алкохол по Коледа.

"Ако ни се иска, не можем да устоим, добре е да опитаме от всичко по малко, да не прекаляваме. Не бива да ядем, докато усетим, че буквално физически ще станем трудно от масата. Като се има предвид, че много от коледните ястия се приготвят от свинско месо, има риск те да съдържат и много мазнини. Поради тази причина е добре да сме много внимателни и да комбинираме месото със зеленчуци, със салата", заключи Марин Ротару пред Adevarul.