Украинският президент Володимир Зеленски даде интервю за CNN, в което сподели последни новини от продължаващата война. От медията полюбопитстваха как главнокомандващият се справя със стреса, неизбежно придружаващ важната му позиция. 

Той посочи няколко рок изпълнители, които му помагат да разпусне в тези тежки времена. Зеленски обясни, че прави каквото може да намира тихо време за себе си, за да се бори с напрежението от воденето на нацията по време на война. Украинският лидер обикновено чете или слуша музика.

“Музиката помага. Харесвам AC/DC, Ерик Клептън. Слушам много Guns ‘N’ Roses." Зеленски сподели, че не разбира всички думи на западните банди, но този тип музика му дава енергия. 

“Важно е някои сутрини, около 6-7, да се тренира на такава музика. Дава ти енергия за целия ден", каза президентът. 

Легендарните Guns ‘N’ Roses са разбрали за предпочитанията на украинския главнокомандващ към музиката им. В пост в социалните медии, те пишат: "Сред добра компания." Аксел Роуз и момчета в момента са на европейско турне.

Рок-иконите показват подкрепата си към Украйна, като изпълняват хита си "Civil War" пред анимация на украинския флаг на концертите си от тазгодишното турне.

Евгения ТРИФОНОВА