Когато се стигне до теглене на кредити, от особена важност е да имате доверие на фирмата, която отпуска средствата. За тази цел е препоръчително да си направите свое проучване и да отговорите на няколко въпроса. В следващата статия ще ви дадем съвети как да сте сигурни, че сте попаднали на подходящия за вас партньор.

Как да потърсите надежден партньор?

В тази индустрия има голямо разнообразие от фирми, предлагащи всякакви кредити, а това прави избора още по-труден. Но не се притеснявайте, има няколко стъпки, които ще ви помогнат да се ориентирате по-лесно. Преди да изтеглите какъвто и да било кредит, е необходимо да се уверите, че дружеството, на което ще се доверите, има лиценз. В никакъв случай не ви съветваме да търсите пари назаем от физически лица. Вместо това насочете усилията си към намирането на стабилна финансова институция с добри практики при отпускане на заеми. Това включва предоставяне на информация за дължимите такси, ясни обяснения за услугата, ефективна комуникация и реалистични очаквания, без подвеждащи оферти.

На тези условия отговарят потребителските кредити на tbi bank, където процесът на кандидатстване е напълно прозрачен и също толкова ускорен като при небанковите дружества. Всички условия са посочени без недомлъвки, освен това имате възможност сами да изчислите размера на вноските и продължителността на периода с помощта на калкулатор. При въпроси винаги можете да разчитате на консултант, който да ви ориентира в морето от информация. И най-важното - всичко се случва онлайн. В днешно време именно интернет е мястото, където най-бързо ще намерите компания, която си заслужава. Да не говорим, че имате право да сравнявате различни оферти, което увеличава възможностите ви многократно.

Кое е първото нещо, което трябва да проверите?

Да речем, че сте си харесали няколко фирми за кредит. Какво следва? Първата стъпка е да отворите техните сайтове и да проверите надеждността им по няколко белега. Като за начало потърсете номер на регистрация в Българската Народна Банка (БНБ) и допълнителна информация за компанията като седалище, ЕИК и предмет на дейност.

След това проверете страницата с общи условия, както и какви условия касаят услугата, която искате да ползвате - в случая кредити. Желателно е те да са ясно разписани. Третата стъпка е да проверите отзиви на клиенти. Тук опитайте с няколко различни места, като например социалните мрежи, с които е ангажирана фирмата. Също така отделете внимание да проверите телефон за контакти, както и други начини за свързване с институцията. Ако няма посочени такива, това не е добър знак.

Как да изберете оферта?

След като вече сте си news pic 2
©
гурни, че дейността на избраните от вас кредитори е законна, преминете към избора на оферта. За тази цел трябва да сравните условията. Както вече споменахме, от първостепенно значение е условията по кредита да бъдат описани на разбираем език, който не оставя поле за интерпретация. С други думи, не трябва да има съмнение относно тълкуването им. В допълнение, тези условия трябва да ви устройват. Тук влизат лихвите, срокът на изплащане, размерът на месечната вноска и допълнителни такси, които може да се начислят. Предложенията на различните фирми варират доста, затова не оставяйте нищо на случайността.

Съпоставете условията на няколко кредитора и не забравяйте да се информирате какви проверки прави фирмата от своя страна. Отговаряте ли на техните изисквания? Проучете в какъв срок се случва одобрението и до коя дата може да очаквате сумата, ако бъдете одобрени. Бързите кредити обикновено не изискват поръчител, но все пак се уверете, че такъв не е необходим. Има ли опция да изплатите задълженията си на отделни вноски? И не на последно място, вижте по какъв начин можете да се сдобиете с парите и след това да ги върнете. Когато стигнете до фаза подписване на договор, прочетете го от начало до край, като се уверите, че той включва всичко изговорено до момента и че няма нова за вас информация.

Ако спазите тези простички правила, има голяма вероятност да изберете партньор за кредит, който наистина си заслужава.