Можем да се съгласим, че женствеността е най-вече отношение и излъчване, но за да постигнем максимален ефект, понякога е нужно и от малко “шивашко" съдействие.

През студения сезон всички сме склонни да гравитираме около топлинния ни комфорт, изкарвайки от скрина дебелите и практични дрехи, оставяйки изисканите на заден план - онези, които най-много ни допадат, но не са достатъчно топли. Въпреки това дамите не трябва да спират да обръщат внимание на стила, дори когато температурите са по-ниски, а валежите - по-обилни. Не забравяйте, че външният вид е това, което създава първото впечатление.

Когато се отправяме към офиса, задължително е да разполагаме с безупречно облекло. Когато се срещаме с приятели или с партньора си, добре е да останем елегантни и възможно най-секси. Дори когато пазаруваме, трябва да носим удобни, но и същевременно готини дрехи.

Дрехи, които да изберем, за да подчертаем женствеността си

Рокли, определено! Роклите са най-изтънченият елемент в женския гардероб. Те лесно се вписват към различни тоалети и подчертават нашата женственост. През есенно-зимния сезон обаче не можем да се спираме на романтични модели с “изпарени" материали или секси моделите с тънки презрамки и дълбоки деколтета.

Сега е най-доброто време да изберете сред разнообразните стилове дамски рокли за студения сезон. Ще откриете различни кройки, материали и цветове, адаптирани към сезона, през който преминаваме. Рокли с обвивка, модели с дълги ръкави или опции в стил “качулка" са налични за различни стилове и подходящи за различни поводи.

Например, за офиса можем да заложим на обгръщаща се рокля с прилепнала кройка в изчистен нюанс, съчетана с ботуши с дебел ток. За вечерно излизане можем да заложим на рокля в бохо стил с флорален принт, съчетана с високи кожени ботуши. Или за пазаруване в мола, нека изберем удобството на рокля с качулка и чифт ботуши или масивни кецове.

Аксесоари, които подчертават изискаността на тоалета ни

Не забравяйте, че аутфит без аксесоари е като храна без сол. Много е трудно да подчертаем стила си, без да имаме нужните и подходящи аксесоари. В колекцията дамски обувки от Fashion Days ще откриете и разнообразие от аксесоари, които ще подчертаят тоалетите ви и през студения сезон.

Структурираните чанти, малки или големи, демонстрират елегантността на офис облеклото или вечерния ансамбъл. Изберете модела според ситуацията и времето на деня.

Часовникът е бижу, което излъчва изисканост. Изберете го според индивидуалността си – независимо дали е масивен или деликатен, спортен или в бижутерски стил, с голям или миниатюрен циферблат, с гривна или каишка.

Бижутата също играят роля в добавянето на нотка женственост и елегантност към тоалета, особено сега, когато избраните дрехи дават предимство на комфорта. Допълнете тоалета си с чифт големи обеци, деликатно колие или гривна със забележими детайли. Но не прекалявайте! Най-простото и сигурно правило е да изберете едно-единствено изящно бижу... и със сигурност ще блеснете!

Подходете към студения сезон с увереност, заедно с правилните елементи от визията и впечатлете останалите със забележително присъствие, независимо от времето навън!